Tocats per les ones

STORY LINE

Vivim envoltats per ones electromagnètiques... i els nostres fills també. Sabem si són nocives per la salut? Què hi diuen els especialistes? Hi ha governs que han aplicat mesures preventives per a protegir a nens i adolescents dels seus possibles efectes, d’altres, en canvi incentiven, per exemple, la instal·lació de wifi a les escoles. Quin és el motiu d’aquesta diferència?

 

SINOPSI

En Miquel viu a Montblanc, en una casa fora del casc urbà. Esta casat i te un fill de dos anys. És professor de secundària però fa temps que està de baixa. Va aprovar unes oposicions d’Ensenyament i li van donar una plaça en un IES on s’imparteix un Batxillerat de Ciència i Tecnologia. Estava molt content. Una plaça fixe, un bon horari, una feina que li agradava,... en aquell moment encara no sabia que tot plegat es torçaria molt aviat. Va ser començar a treballar i que apareguessin l’insomni, el mal de cap, el cansament,... en un principi no va relacionar aquests símptomes amb el wifi del centre però es va anar fent evident, tant per a ell com pel seu metge de capçalera, quan van veure que els medicaments per a la migranya no eren efectius però que, en canvi, quan passava uns dies sense anar a l’Institut, es trobava molt millor. El Doctor Joaquim Fernández-Solà, Coordinador de la Unitat de Fatiga Crònica de l’Hospital Clínic de Barcelona, li va fer el diagnòstic definitiu: hipersensibilitat electromagnètica. Aquest descobriment ha marcat un abans i un després en la seva vida.

 

Seguint el mateix itinerari que va fer en Miquel, anirem descobrint què són els camps electromagnètics, el debat científic i acarnissat sobre els efectes de les altes freqüències en la salut de les persones i del medi ambient, els interessos de les grans empreses del sector TIC en diluir la importància d’aquests efectes, les claríssimes recomanacions que ha fet la Unió europea emparada en el “principi de prevenció”, les polítiques oposades dels governs europeus,... i també, com en Miquel, n’haurem de treure les nostres pròpies conclusions.

 

L’any que ve en Joel, el seu fill, ha de començar a anar a l’escola. En Miquel i la seva companya, però, no poden optar. No hi ha cap escola, al seu abast, en la que no hi hagi wifi.

 

Lancaster 10, 1º 2ª

08001 Barcelona

 

manual@manualproduccions.com

www.manualproduccions.com