Guillem d'Efak. La veu de l'illa

STORY LINE

Aproximació a la vida del poeta i cantant mallorquí Guillem d'Efak.

(Guinea Equatorial 1929- Mallorca 1995).

 

SINOPSI

L'actor Pep Tosar vol fer una obra de teatre sobre en Guillem d'Efak i torna a Barcelona després del seu viatge d'investigació a Mallorca. Una tornada per mar, en ferry i de nit; un bon moment per reflexionar i recordar el que li han dit sobre en Guillem d'Efak totes les persones amb qui s'ha entrevistat durant aquests dies (familiars, amics de la infància, cantants i poetes). Entre tots plegats l’ha ajudat, per una banda, a refer la vida d'en Guillem i per l’altra a dona-li dimensió humana a qui fins ara era només un personatge. D’aquesta manera, en Pep Tosar va construint, dins seu, un Guillem d'Efak propi. 

 

L'ORIGEN DEL PROJECTE

Vàrem descobrir a en Guillem d'Efak a partir d'una col·laboració professional amb en Pep Tosar.

 

Pep Tosar, fidel a la seva línia de treball de presentar poetes de postguerra com Blai Bonet, Miquel Àngel Riera i d'altres, recupera aquest personatge i el converteix en el protagonista del seu darrer projecte teatral. Dins de la seva concepció de l'espectacle, en Pep incorpora un element audiovisual, clips de vídeo realitzats a partir d'entrevistes amb familiars i amics, i fotografies. La col.laboració entre Pep Tosar i Manual s'estableix en el procés de producció d'aquesta part de l'obra.

 

De la mà d'en Pep Tosar, i resseguint la seva investigació, ens van enamorar d'en Guillem d'Efak. Una biografia rica en experiències, plena d'anècdotes i, en alguns moments fins i tot, amb episodis surrealistes. Una persona dinàmica, magnètica, intel·ligent i sensible.

 

L'obra que finalment es va estrenar el passat mes de gener al Circol Maldà de Barcelona ha supossat un dels èxits de la temporada teatral. Avalat per la critica i el públic, l'espectacle ha estat 2 mesos en cartell, i gairabé totes les sessions han vist les seves localitats exhaurides.

 

"La cua per veure aquest impressionant acte d'art hauria de fer la volta a l'esglèsia del Pi."

Francesc Massip (El Punt - Avui)

 

"La reconsagración de ese enorme actor que es Pep Tosar en Tots aquests dois, donde cuenta y canta la fabulosa historia de Guillem d'Efak. Un one man Show de antologia."

Marcos Ordoñez (El Pais)

 

"Pep Tosar, un inmens Guillem d'Efak acompanyat d'un excel.lent trio de jazz, ens ofereix un èxit tan rotund que ningú se l'hauria de deixar escapar."

Juan Anton Benach (El Temps)


 

Lancaster 10, 1º 2ª

08001 Barcelona

 

manual@manualproduccions.com

www.manualproduccions.com