Gener 2018

Preestrena "Guillem d'Efak. L'ànima negra de l'illa"

Amb la col·laboració de bodegues

Maig 2016

Preestrena "L'aventura del Catalunya"

 

  • El documental "L'aventura del Catalunya" narra les il·lusions, les pors i les emocions, que han sentit els més de 25 joves que han posat en marxa els restaurants Catalunya de Singapur i Hong Kong.
  • És una co-producció entre la productora barcelonina Manual i Televisió de Catalunya, que compta amb la col·laboració de Singapore Airlines,  l’Agència Catalana de Turisme,  Olis Mallafré, Cava Agustí Torelló Mata i el Singapore Tourism Board.
  • El Catalunya ha estat un repte per tots ells, tant professionalment com personal. Professionalment, l’objectiu de donar a conèixer a un altre continent un concepte de cuina basat en la cuina que nosaltres hem conegut des de petits i que, d’alguna manera, forma part de la nostra identitat cultural, la cuina que es fa a Catalunya i en tot el territori espanyol”, com diu l’Alain Devahibe, el Chef Executiu, ha estat apassionant però també molt complicat.  En la carta del Catalunya hi conviuen el trampó, l’escalivada i el pa amb tomàquet amb el pulpo a feira i el cochinillo. Vam venir a Singapur a divulgar la nostra cultura gastronòmica i, per tant, no només podíem fer gastronomia sinó que havíem de tenir en compte tots els detalls que converteixen anar a un restaurant en una experiència global: un ambient modern i alegre, un servei competent però proper i una gastronomia on es primi el sabor per damunt de la tècnica, on la sorpresa sigui menjar bé més que menjar coses estranyes.  Però una cosa tan simple com trobar un bon tomàquet, no ha estat gens fàcil...
  • Pel que fa a la seva experiència personal, aquests darrers dos anys han modificat totalment les seves vides i la seva forma d'entendre el món. Venint del Mediterrani, s’han hagut  d’adaptar a Singapur, una ciutat que no és ni asiàtica ni occidental, una ciutat de negocis en formació constant, que busca desesperadament una identitat pròpia. I la posada en marxa dels restaurants els ha exigit un nivell de dedicació tant extrem que els ha portat, en molts casos, fins l’extenuació... lluny dels amics i la família.
  • Tot plegat ha estat un viatge divertit, per una banda, i dur i complexe, per l'altra, però finalment molt gratificant i exitosa per a tots/es. Tant enriquidor que s’ha convertit en un un punt de partida per noves aventures arreu del món.
  • Com va començar aquesta història? D’on va sorgir la idea de muntar aquests restaurants? Quina era l'oferta gastronòmica catalana i espanyola a Àsia abans de l'arrivada del Catalunya? Com han respòs els asiàtics davant d'una oferta tan autèntica i diferent? Quines han estat les claus del seu èxit?
  • El Catalunya-Singapur va obrir el juliol del 2012, després va venir la inauguració del Catalunya-Hong Kong l’abril del 2013.

 

"L’Aventura del Catalunya" es preestrenarà als Cinemes Girona el proper dimarts 31 de maig a les 20:30h.

 

L’emissió serà el proper dia 2 de juny dins del programa "El documental" del Canal33.

 

 

Abril 2016

El documental "L'aventura del Catalunya"

Ja hem acabat el documental "L'aventura del Catalunya" en espera de la seva estrena al Canal 33. Ha estat un viatge d’un any i mig per explicar les aventures d'un grup de joves catalans a l'altra banda del món per obrir un restaurant de cuina catalana i espanyola anomenat "Catalunya". El nostre projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració i complicitat dels nostres companys d'aventura.

Octubre 2014

Arranca el rodatge del documental "L'aventura del Catalunya"

Singapur 14 d’octubre de 2014. S’ha iniciat la gravació del documental L’aventura del Catalunya, un restaurant de cuina catalana i espanyola que es va inaugurar a Singapur el 12 de juliol del 2012.

El documental explica l’experiència professional i personal que ha significat l’arrencada del Restaurant Catalunya a Singapur per alguns dels 25 joves professionals de la restauració que hi van participar. Sentirem la veu dels seus protagonistes, que posaran en primera persona les il·lusions, les pors i les emocions sentides durant els gairebé tres anys que porten embarcats en aquest restaurant flotant.

El Catalunya ha estat un repte per tots ells, tant en l'àmbit professional com personal. Professionalment, ha estat una aventura donar a conèixer i exportar a un altre continent un concepte de cuina basat en la cuina que nosaltres hem conegut des de petits i que és la cuina que es fa a Catalunya i en tot el territori espanyol”. En la seva carta hi conviuen el trampó, l’escalivada i el pa amb tomàquet amb el pulpo a feira i el cochinillo. La proposta del Catalunya es basa en oferir un sabor autèntic, en el que es prioritzen el sabor i el producte per damunt de la tècnica, on el menjar es pugui compartir i on tot això es pugui fer en un ambient modern i desenfadat però sense perdre la qualitat del servei. Volien ser un referent de cuina espanyola i catalana de qualitat a l’Àsia i ho han aconseguit.

El Catalunya és una aventura d’èxit que ha modificat les seves vides i la seva forma d'entendre el món però, d’on va sorgir la idea? Perquè i qui tria aquest nom? Per què ven la marca “Catalunya”? Com és la logística d’un restaurant que compra una bona part de la matèria primera a l’Estat espanyol?

El Catalunya-Singapur va obrir el juliol del 2012, després va venir la inauguració del Catalunya-Hong Kong l’abril del 2013 i el març de l’any que ve està prevista la inauguració del Catalunya Shanghai. Aquesta aventura encara és viva i continua rodant...

La gravació de L’aventura del Catalunya s’allargarà durant el proper mes i s’espera la seva pre-estrena la propera primavera.

 

Octubre 2014

Temporada Alta 2014

Març 2014

Dia Mundial del Teatre

Dins dels actes de celebració del "Dia Mundial del Teatre 2014" (proper 27 de març) s'ha organitzat projeccions del documental "La història d’un teatre lliure" a diferents localitats catalanes (Barcelona, Hospitalet, Manresa i Reus)

En aquestes projeccions es podrà veure la versió llarga del documental (105 minuts) i esta previst l'assistència dels directors i responsables de la producció.

 

Calendari i horaris de les projeccions:

25 de març 2014 - Hospitalet del Llobregat - Auditori Barradas - 18:30

26 de març 2014 - Manresa - Teatre Kursaal - 20:00

27 de març 2014 - Barcelona - Filmoteca de Catalunya - 21:30

28 de març 2014 - Reus - Centre de lectura de Reus - 19:30

 

Octubre 2013

Preestrena del documental "La història d'un teatre lliure" a la seu del teatre a Montjüic.

Estrena a TV del documental "La història d'un teatre lliure"

• "La història d’un teatre lliure" és un documental televisiu que fa un recorregut per la història del Teatre Lliure de la mà de gran part dels seus fundadors i d'altres persones que hi han estat estretament vinculades

• Aquest documental és una producció de Manual en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb el patrocini del Grup Mémora

• S’estructura en dues parts. En la primera s’expliquen les circumstàncies socials i personals que van veure néixer l’esperit del Lliure. Un esperit fonamentat en la idea de fer “un teatre d’art per a tothom” i en la passió que pel teatre sentien els seus joves fundadors. El Teatre Lliure va suposar aire nou i l'entrada a la modernitat teatral després de 40 anys de franquisme. En la segona part es mostra la transformació d’aquella idea inicial en una institució molt sòlida i lligada a la vida ciutadana, i la seva evolució fins l’actualitat, posant èmfasi en els fets més importants d'aquests darrers anys

• Per documentar gràficament aquesta història s’ha utilitzat l’arxiu del fotògraf d’escena Ros Ribas, observador excepcional dels 35 anys de vida del Teatre Lliure

• Hi han participat la major part dels protagonistes del seu naixement així com d'altres persones que hi han estat estretament lligades i que, al mateix temps, han tingut protagonisme en l’escena catalana d'aquests darrers anys, com ara: Julio Manrique, Carme Portaceli, Fermí Reixach, Àlex Rigola, Quim Lecina, Imma Colomer, Cesc Gelabert, Josep M. Mestres, Joan Ferrer, Josep Pons, Pere Planella, Carme Solé, Frederic Amat, Anna Lizaran, Toni Sevilla, Joan Font, Lluís Pasqual, Antoni Dalmau, Muntsa Alcañiz, Emma Vilarasau, Joan-Anton Benach, Domènec Reixach, Ferran Mascarell, Lluís Homar, Montserrat Sunyer, Jordi Bosch, Carles Santos, Ros Ribas o Guillem Jordi Graells

• "La història d’un teatre lliure" es preestrenarà a la seu del Teatre Lliure de Montjuïc (Palau de l'Agricultura) el proper dimarts 22 d'octubre a les 20:30h amb l'assistència d'una bona representació de les persones que hi han intervingut

• La versió televisiva del documental es podrà veure el proper dissabte 26 d'octubre al Canal33, dins del programa "el documental" a les 22:30h

 

Octubre 2012

Campanya de micromecentage per impulsar La història d'un teatre lliure

Avui 17 d'octubre iniciem un projecte de crowdfounding per acabar de finançar la fase de postproducció de La història del Teatre Lliure, un documental coproduït amb Televisió de Catalunya i amb el patrocini del grup Mémora que repassarà la trajectòria d'un dels teatres més emblemàtics del nostre país.

 

A finals de 1976, persones anònimes feien petites aportacions econòmiques a un col·lectiu format per actors, directors i tècnics de teatre. Eren els anomenats socis protectors. A canvi de les aportacions, tenien dret a anar a les preestrenes, rebre la programació de la temporada i participar en col·loquis. Al començament potser eren una trentena, però el boca a boca va funcionar i la xifra de socis va anar augmentant. Va ser una via exitosa per donar suport i impuls al Lliure, i alhora va servir per crear un públic fidel que de seguida es va sentir identificat amb una manera de fer i entendre el teatre.

 

Com el Teatre Lliure en el seu moment, volem aconseguir el suport del públic potencial del documental. L’aposta per aquesta via és una forma de reconeixement del que ara fa 35 anys va ajudar a impulsar l’aventura del Teatre Lliure.

 

Aquesta és la nostra primera experiència de micromecenatge. Hem triat la plataforma catalana Verkami per tirar endavant la campanya. A partir d’avui i fins al 26 de novembre, ens hem marcat com a objectiu recaptar les aportacions suficients per tancar el finançament de la postproducció i promoció del documental. Les aportacions oscil·len entre 5 i 25 euros les més modestes, fins als 400 euros (una proposta interessant per a grups) en el cas de les més elevades. Per cada aportació, els micromecenes rebreu una recompensa exclusiva.

 

La història d’un teatre lliure es presentarà al Teatre Lliure de Montjuïc. Serà l'estrena del documental, que més endavant s'emetrà per Televisió de Catalunya.

 

Actualment, el documental està en fase de postproducció.

 

Visiteu la pàgina del projecte a Verkami: http://www.verkami.com/projects/2287-la-historia-d-un-teatre-lliure

Juny 2012

Retransmissió de la 6a assemblea nacional d'EUiA

Producció de l'assemblea nacional d'EUiA a la Fira de Sabadell.

Segueix-la en directe per internet.

Maig 2012

Gravació del documental: 
La història d'un teatre lliure 

L'1 de desembre de 1976, el Teatre Lliure obria les portes de Gràcia al públic i aixecava el teló a una proposta diferent i trencadora dins del panorama teatral nacional. La utopia d'un grup de tres directors, onze actors i dos tècnics, entrava en escena en un moment de la història del nostre país en el que la tant reclamada llibertat d'expressió tot just començava a treure el nas. 

 

“Què es pot esperar d’una colla de franctiradors bojos que confonen el teatre amb una aventura personal? Què es pot esperar d’uns afeccionats que barregen la gestió, la producció i fins i tot la posada en escena amb l’amistat i l’amor? Què es pot esperar d’uns incontrolables que fan del teatre una manera de viure i del lloc de treball la seva pròpia casa?”.

Fabià Puigserver

 

36 anys més tard, els protagonistes d'aquella aventura, i tots els qui al llarg del temps s'hi han anat incorporant i l'han fet créixer, ens estan explicant, a partir de les seves vivències, la trajectòria del teatre més emblemàtic de la ciutat de Barcelona.

 

Paral·lelament, estem portant a terme una intensiva recerca de material gràfic, tant de fotografies com d'imatge en moviment, que ens ajudi a visualitzar aquesta història. En aquest aspecte, comptem amb l'arxiu d'en Ros Ribas, un dels fotògrafs d'escena més conegut i reconegut a casa nostra.

 

Si tot segueix el procés previst, comptem acabar el documental el mes de novembre.


Lancaster 10, 1º 2ª

08001 Barcelona

 

manual@manualproduccions.com

www.manualproduccions.com